26 juni

Oj nu har jag varit dålig med bloggen! Har varit lite mkt nu det sista men idag kommer en liten uppdatering. Har inte hänt något speciellt sedan sist utan det har funkat jättebra med Leon. Vi har jobbat på och Leon har varit med. Badat har han också fått göra en hel massa=)

Midsommar är över och jag och John firade det hos kompisar som inte bor så långt ifrån mina föräldrar. Leon va hos mina föräldrar, funderade först på att ta med honom men är glad att jag inte gjorde det för det va så mkt folk och 5 andra hundar. Han hade varit ute och lekt med Puma och Bonnie så han hade det bättre där än med högljudda fulla männsikor som det fanns några av på festen...!  

Igår va vi uppe och hälsade på hos Johns pappa och träffade Johns "syster" (sambon till Johns pappas barn) hon hade med sig sin man och son. Sonen är runt 1,5 nånting tror jag och vi kastade bollar i trädgården och dom turades om att hämta dom , han och Leon=P Leon va ju dock lite snabbare..=P

Nu ska jag städa lite, är som ett helt sandtag här inne, hoppas vi får på matjord så vi får gräsmatta snart så slipper man lite sand iaf!! Tycker inte Leon har mkt päls så det fastnar men efter bad och rullande i sand så får han med sig några kilo in varje dag=P Hehe..=P



Blir nog att åka och bada lite idag med tror jag=)

18 juni

Idag har John blåst upp Leons lilla pool, han tyckte det va en konstig grej. Sen slängde jag i en sten för att han skulle gå i, det gjorde han men sen istället för att stoppa ner huvudet (är typ 3-4cm vatten i för tillfället..) och plocka upp den så började han dricka..Han kanske tyckte att han har världens största vattenskål=P Haha!

Så nu har han både sin tunnel och pool utanför dörren, nu återstår bara att trädgården blir färdig och att vi får upp ett staket runt så han slipper sitta i linan när vi är inne och han vill vara ute..

Pratade med mamma nu i telefon och hon hade beställt en present till Leon. Hon är på Lydnads-SM och kollar på sina Gränsvallare som tävlar. Jag vet vad det är men vill inte avslöja det riktigt än utan det får ni se i juli..=P Hihi..

Så nu håller vi tummarna för alla Gränsvallare och hoppas det går kalasbra! Är redan en som är kvalad till lydnads-VM=) Kanske skulle fråga om lite tips till Leon=p hehe..=)




Leons pool=)


Stoor vattenskål=)


Haha när vi hade varit och badat i torsdags så la jag min lilla "godispåse" på trappen när vi gick in och skulle byta om och Leon skulle äta, tänkte inte på att Tuff va ute men han hittade visst påsen, för när Ellinor öppnade dörren så fick hon syn på detta=P Lite dåligt ljus på bilden men det var den enda jag han ta innan han skakade av den. Sen flög det förbi en geting och han försökte hugga efter den men gick inte så bra när nosen va intryckt i påsen! Han är en riktig sötnöt lilla Tuff!



Gamla Mitzi som är stam-moder till alla Gränsvallarhundar!


16 juni

Tisdag och onsdag var vanliga jobbdagar, Leon va med mig och låg och sov medans jag jobbade..Igår kväll kom Ellinor och Tuff, vi var ute och red och Leon va hemma med John så länge. Sen sov dom över här och i morse så red vi först och sen åkte vi och badade med hundarna=) Riktiga badpojkar det där! Dom börjar nog vänja sig vid varandra nu, vi har dom forfarande inte för nära varandra men det syns på Tuff att han börjar acceptera Leon lite mer nu.

Idag på dagen så va jag och Ellinor inne i stan så vi mötte upp pappa på a6 och lämnade av släpkärran och sen fick Leon följa med honom hem..Så han har legat i skuggan under äppelträden hemma hos mamma och pappa i em tills jag hämtade honom=)

Va på Ikea idag och köpte en stor tunna jag tänkte ha hundmaten i. Vi va inne på Biltema med och skulle ha lite annat men sprang på en billig "barn-pool" så jag köpte en till Leon som han kan ha i trädgården..Får se om han tycker om den?



13 juni

I lördags kväll så var mina föräldrar här och grillade och dom sov även över. Leon fick leka med Puma och Bonnie, dom hade skitkul!! Vi red en sväng i söndags och så kom pappa med lite fika, till Sänksjön denna gång, och han hade med alla hundar så Puma och Leon badade som galningar=) Bonnie va för feg för att hoppa i..Skönt att det går så bra med att ha dom tillsammans iaf=)

Idag har han varit med mig på jobbet sen red jag med Ellinor på dagen och sen följde hon och Tuff med hit. Tuff och Leon fick ligga och titta på varandra på håll medans vi höll på att skära isär en gammal skumgummi-madrass som sedan blev en säng i bilen till Leon, så nu ligger han som en kung bak i bilen=)

Ellinor hjälpte mig att klippa klor och rensa öronen på Leon, han tyckte inte det va jätte roligt men det gick bra efter lite motstånd från hans sida=P

Nu ikväll efter jobbet sprang han runt utanför husen medans jag höll på att ställa undan utemöblerna ifall det börjar regna. Efter en stund så ropade jag på honom och han kom i 190..men han va blöt..suck han har hittat ån..nu lär han springa och bada jämt=P

Nu ligger han vid dörren och väntar på att bli utsläppt igen..tror vattnet lockar..=)




Leon i sin nya säng


Gott att bada


Simma efter pinnar är kul


Bra utsikt


Hästarna fick också lite fikapaus


Fint


Puma på stenen


Dragkamp


Puma med pinnen


Varför?

Varför köper man leksaker till hundar? Köpte en pip-groda igår till honom men nu när jag tittade ut genom fönstret så låg grodan för sig själv och Leon lekte som en galning med en sten! Hahaha

11 juni

Natten till igår lär jag aldrig glömma! Har aldrig hört att det har åskat så innan. Brukar aldrig vakna av åska men det lät som någon sköt med en kanon utanför fönstret! Två jättesmällar och sen somnade jag igen..Leon va lite orolig och kom in och kollade om vi va kvar men sen lugnade han sig och gick och la sig.

Pratade med pappa sen igår och han hade sett på nyheterna att det slagit ner i ett uthus i Rödåm norr om Habo, han trodde dom sa fel och menade Rödån..Vi hade inte hört något om att det slagit ner här i kring men så ringde John till en kompis och det hade slagit ner hos en av våra närmsta grannar! Inte konstigt det small högt! Är nog inte ens 500 m från vårat hus. Brandkåren hade varit där men det hade vi inte hört men när vi åkte förbi i går kväll så såg vi att det va en byggnad som var helt nerbrunnen!

Man är inte så stor på jorden när Thor är förbannad och slår med sin hammare!!

Åter till Leon..Jag har börjat träna lite inkallning när jag är ute och går med honom lös. Brukar ha massa godis och sen får han komma och hämta hos mig väldigt ofta när vi går så han inte tror att man blir kopplad jämt. Första gångerna brukar han slänga sig iväg efter att ha tagit godisen för han tror att det är koppel på gång men efter ett par gånger så har han fattat att jag bara vill ge godis. Igår va han för söt, då va jag lite rädd för min hand, för nu kommer han i full galopp in och vill ta godisen i den farten! Haha!

Men igår i slutet så kunde han t o m komma och sitta hos mig och få godis, inte fot men framför mig så jag bara kunde räcka honom godisen. duktig pojk! Fast han har fortfarande inte accepterat att gå in i huset efter en promenad när han varit lös utan då ska han springa några extra vändor och helst vill han att jag ska springa efter. Men det gör jag inte. Men kan lura honom lite för bilen vill han alltid hoppa in i så då brukar jag (om jag inte ska iväg) lura honom att jag ska det så kommer han i 190 och hoppar in och sen kan jag koppla honom och ta in honom.

Oftast om jag ska vara hemma så brukar jag bara gå in och lämna dörren öppen så får han komma in när han sprungit siná extra svängar..=P Försöker fånga honom i farten gör jag inte! Det är han alldeles för snabb för!

Nehe nu tycker Leon jag är tråkig och går runt och suckar och stirrar på mig med sina stora bruna ögon så det är väl bäst att gå ut med honom nu=P

Har förresten köpt ny mat till honom, så nu håller vi på att vänja in honom med den och jag tror nästan han gillar den bättre, eller så är det bara för det är omväxling på foder? Vem vet han kanske skulle vilja ha tre rätters middag varje dag i stället för hund mat;)


9 juni

Varannan dag verkar vara grejen för mig..=P

Ne usch igår va ingen rolig dag, det tyckte varken jag eller Leon. Jag och John köpte varsin kebabrulle i Tidaholm i tisdags och den va nog inte som den skulle! Fick vara hemma från jobbet på onsdags em bara för jag hade så ont i magen. vilket Leon tyckte va riktigt tråkigt när jag bara låg i soffan och sov och tyckte synd om mig själv om vart annat..Men han låg ute i sin tunnel och kom in ibland och kollade om jag piggnat till..

På kvällen blev jag bättre och vi gick ner till Vättern för att gottgöra Leons tråkiga dag med att kasta pinnar i vattnet=) DÅ blev han glad!   

Idag har han varit med hos mina föräldrar, sen fick han stanna där en stund när vi åkte och köpte utemöbler till mig (min födelsedagspresent..) Riktigt nöjd, blev ett svart bord och 8 stolar. Så nu kan folk komma hit och fika!!=)

På em så hämtade John Leon hos mig på jobbet så slapp han ligga och vänta på mig. Dom hade legat och gosat i soffan och sedan lagat mat till jag kom hem, gott!

Nu ligger han i sin säng och drömmer, det bara rycker i benen på honom=)


7 juni

Igår firade vi nationaldagen med att först rida tillsammans med mamma, Leon fick åka med pappa i bilen tillsammans med mammas hundar. Han hade med sig fika så vi red till en av alla små sjöar på hökensås och fikade. Gott!

Sen åkte vi till Ellinor och Jonas på kvällen, försmak på midsommaren blev det med sill och färskpotatis=) Annica och Claes va där med så Leon fick träffa lilla Sally (cocker spaniel) det gick bra men hon är lite "bitchig" så Leon tyckte det va bäst att hålla avstånd=)

Han fick även ut sin agilitytunnel igår och han blev som en valp på nytt, ska se om det går att lägga in filmen för jag filmade honom när han gick lös på en sten i sanden=P Bra att han roar sig själv!

Idag fick han vara hemma på morgonen med John, dom hade gått promenad och plaskat i Rödån när jag kom hem från jobbet. Sen har Leon varit med mig på jobbet i em, han fick ligga i bilen med luckan öppen så han kunde hoppa ut och in men han låg nog i bilen hela tiden. Han älskar verkligen den!

Nu ligger han i dörröppningen och njuter av att det har regnat och åskat, så luften är sådär härligt sval och lätt att andas! Som jag har svettats på jobbet idag! Skönt att det är lite svalare nu=) 

5 juni

Leon, John och Monika  börjar med att gratta husse Tero som fyller år idag=) Hoppas du fått tårta och presenter!

Leon fick en inflyttningspresent av Ellinor och Tuff igår, en dummy, som vi kan ha och kasta i vattnet när han badar=)

I fredags va Leon med mig på jobbet för första gången, han fick följa med en sväng in i ladugården och han tyckte kossorna va lite läskiga. Jag passade på att miljöträna lite bland alla konstiga saker som finns på en gård och gick förbi när chefen stod med traktorn igång och höll på att skramla och leva, det brydde han sig inte ett dugg om, duktig pojk!

Han träffade även Ludde, hunden som bor på gården och det gick jätte bra. Chefen tyckte Leon va fin och kallade honom kompis det första han gjorde, så det lär ju aldrig bli några problem att ha med honom till jobbet iaf=P

På kvällen när vi skulle titta till hästarna så blev jag inbjuden på grillat hos "svärfar" så då fick Leon träffa Johns faster med familj, barnen i familjen va framme och gosade med honom flera gånger. Dom är vana vid sina grand danois så dom tyckte att Leon va liten..=P Vi va även inne och hälsade på hästarna och han tycker dom är lite läskiga när dom kommer lite för nära och vill lukta på honom.

I går va vi på jobbet igen och när vi kom hem på kvällen så kom Ellinor och Tuff så skulle vi rida, Leon va inne hos Johns pappa och sambo medans vi va ute och red. Sen sov Ellinor och Tuff över här så vi fick dela av huset lite så dom inte skulle komma åt varandra och Leon sov inne hos mig och John på natten, han tyckte nog Ellie va elak som tog hans plats i soffan på natten=P

Idag har vi varit ute och gått och han och Tuff satt i varsin box medans vi red, eller ja Leon har lärt sig nu efter härom dagen att det går att hoppa ut så han satt i stallgången när vi kom tillbaka. Haha..

Nu ligger han utanför huset och sover medans jag ska laga lite mat. Han får ligga i lina när jag inte är ute, man vet ju aldrig om det kommer en hare eller nåt och springer förbi framför nosen..=P


Tröttsamt med alla nya intryck


Men ibland så vaknar han till och ser söt ut=)


En av Leons nya KOmpisar=P

2 juni

Idag på förmiddagen va vi i stallet. Tuff och Leon fick sitta i varsin hästbox medans vi red. Det gick jättebra men när jag stod och sadlade av så tog Leon sats och hoppade (!) över boxväggen. Den är ca 130-140 hög..fick fånga honom i luften mer eller mindre=)

På eftermiddagen åkte vi hem till Ellinor och Tuff. Vi gick ner till sjön och badade med hundarna. Det gick bra men vi får bada dom en i taget för Tuff vill gärna ha alla leksaker själv..

Nu är vi hemma och i morgon ska lilla Leon få gå upp tidigt och följa med mig till jobbet=)


Välkommen till min nya blogg!

Här kommer det skrivas om Leons alla bus och andra påhitt. 

Ikväll har Leon kommit hit till mig, Monika, jag bor med min pojkvän John ca 2 mil norr om Habo. Leon ska bo med oss medans hans matte Isabelle och husse Tero är i Kina.

I morgon ska vi träffa Tuff, en golden hane som är 7 år. Han ägs av en av mina bästa vänner, Ellinor. Är det fint väder tänkte vi åka och bada med hundarna=) Leon och Tuff vet inte om det än men tanken är att dom ska bli dom bästaste vänner=) Därför tänker vi börja med bad mm som är roligt tills dom accepterar varandra full ut..

Kram från Leon och Monika


 Bada är LIVET!!

RSS 2.0